Maaltijdregeling

Algemene omschrijving

De maaltijdregeling (regeling voor financiële bijdrage maaltijdvoorziening) is een regeling voor mensen die gebruik maken van een maaltijdvoorziening via één van de zorgaanbieders (Savant Zorg of De Zorgboog). Het gaat hierbij om chronisch zieken, gehandicapten en / of ouderen (65+).

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor de maaltijdregeling als u 65 jaar of ouder bent of chronisch ziek of gehandicapt en een inkomen heeft dat niet hoger is dan 110% van het bijstands (minimum) inkomen. Dit is te vergelijken met een AOW-uitkering en eventueel een klein pensioen.

Kosten

Mensen die gebruik maken van een maaltijdvoorziening en voldoen aan de bovenstaande voorwaarden kunnen een bijdrage in de kosten (maaltijdregeling) krijgen. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar het digitaal loket van de gemeente Helmond. Ook kunt u hierover contact opnemen met De Zorgpoort.

Hoe kunt u dit product aanvragen?

Voor meer informatie of het indienen van een aanvraag kunt u terecht bij De Zorgpoort. U kunt het product op verschillende manieren aanvragen. Om u het beste te kunnen helpen heeft een telefonische aanvraag de voorkeur. Ook kunt u uw aanvraag digitaal of schriftelijk naar ons versturen.

Het aanvraagformulier kunt u aanvragen via het Digitaal Loket of bij De Zorgpoort.

De Zorgpoort is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer (0492) 58 78 60. Een bezoek aan de Zorgpoort is natuurlijk ook mogelijk. Het adres is Zandstraat 94 (ingang achterzijde Werkplein) te Helmond.

Terug


 
027-200x280.jpg